فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری
سال ششم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جیران خوانساری*، فرشته آهنگری صفحه 1
    زمینه
    سخن گفتن از اخلاق و آن هم اخلاق سردبیری در شرایطی که انسان کم کم در فضای الکترونیکی و مجازی غرق می شود نه تنها یک ضرورت حیاتی است که شاید خود حیات است. افراد در هر سطحی، هنگامی حرمت لازم را به دست می آورند که اخلاقیات در جوامع و سازمانها پی گیری و نهادینه شود.
    روش کار
    این مطالعه به روش کتابخانه ای و با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی به انجام رسیده است.
    نتیجه گیری
    پس از بررسی اخلاق در سردبیری از ابعاد مختلف با اشاره به جایگاه سردبیر به عنوان مسوول سیاستگذاری می توان نتیجه گرفت که تصمیم گیری در حوزه سردبیری بدون توجه به مولفه های اخلاق و مسوولیتهای اجتماعی واقع بینانه نیست. نتیجه این که، آینده مسوولیت سردبیری به رهبری اخلاقی توسط سردبیران حرفه ای و رهبران این حرفه بستگی دارد. لازم است تا آنها با تبیین اهمیت معیارهای اخلاقی و آموزش به این امر دست یابند. این مقاله با بررسی جامع وظایف سردبیر در جایگاه یک مدیر و برنامه ریز، چارچوبی را ارائه نموده است. به علاوه برای تایید یا رد دستنوشته ها دستورالعمل نیز ارائه شده است.
    کلیدواژگان: اخلاق سردبیری، اصول اخلاقی، مسوولیتهای سردبیر، هیات تحریریه
  • علیرضا مطلبی فرد، عبدالرحیم نوه ابراهیم، فرشاد محسن زاده صفحه 9
    زمینه
    وجود اخلاق در آموزش عالی باعث رشد تعالی و بالندگی آموزش عالی کشور می شود براین اساس پژوهش پیشرو به بررسی ویژگی های تدریس اخلاقی و حرفه ای از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی می پردازد.
    روش کار
    این پژوهش با استفاده از رویکردهای کیفی صورت گرفته است برای به دست آوردن داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شده است. جامعه پژوهشی عبارت است از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت معلم تهران که از بین آنها 32 نفر از طریق روش نمونه گیری هدفمند و روش گلوله برفی انتخاب شده اند.برای تحلیل اطلاعات به دست آمده از مصاحبه ها از روش تحلیل محتوای مصاحبه ها، کدگذاری باز و کدگذاری انتخابی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که تدریس اخلاقی از دیدگاه دانشجویان دارای هشت مولفه اساسی می باشد که عبارت انداز: کارآمدی در آموزش، کارآمدی در ارائه محتوا، تعامل حرفه ای، توجه به رشد همه جانبه دانشجویان، احترام به همکاران، فضای بحثی مناسب در کلاس، احترام به کلاس و در نهایت ارزشیابی مناسب است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این پژوهش تا حدود زیادی با نتایج تحقیق مورای و همکاران وی در هفت مولفه هماهنگ است درحالی که در نتایج تحقیق ما مولفه احترام به موسسه و مولفه رازداری مشاهده نشد و مولفه ای به نام احترام به کلاس به نتایج کار به دست آمده توسط مورای اضافه گردید.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، اخلاق تدریس، پژوهش کیفی، دانشجویان کارشناسی ارشد
  • محمد اصغر امیری*، احمد خامسان، محسن آیتی صفحه 17
    زمینه
    . بسیاری از دانشگاه های معتبر جهان برای جلوگیری از عدم صداقت علمی قوانینی را وضع کرده اند. با این وجود، در نظام آموزش عالی ایران هنوز قوانین جامعی برای جلوگیری از عدم صداقت علمی تدوین نشده است. پژوهش حاضر به مقایسه ی اهداف و مصادیق قوانین شرافت علمی دانشگاه های آمریکا، بریتانیا و ایران به منظور فراهم کردن زمینه ی لازم برای تدوین قوانین شرافت علمی نظام آموزش عالی ایران انجام گرفته است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی- تطبیقی است. جامعه ی آماری این پژوهش شامل تمامی دانشگاه های آمریکا، بریتانیا و ایران بوده است. از هر کشور چهار دانشگاه با استفاده از نمونه گیری هدف دار به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های پژوهش بر اساس دو مولفه ی اصلی قوانین شرافت علمی (اهداف و مصادیق عدم صدافت علمی) مورد مقایسه قرار گرفت و تفاوت ها و تشابهات این مقوله ها در دانشگاه های مورد مطالعه مشخص شد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از روش جرج بردی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد ترویج کمال دانشگاهی مهم ترین هدف وضع قوانین شرافت علمی می باشد. یافته ها همچنین نشان داد تقلب، دزدی ادبی، تبانی، جعل یا تحریف داده ها، واگذاری چندگانه و تسهیل در عدم صداقت علمی اصلی ترین مصادیق ذکر شده در قوانین شرافت علمی می باشند.
    نتیجه گیری
    اولین گام برای جلوگیری از عدم صداقت علمی و درونی کردن کمال و شرافت علمی در دانشگاه ها، تدوین قوانین و یا منشور شرافت علمی است. بنابراین دانشگاه های کشور لازم است قوانین و سیاست های مشخصی را برای نهادینه کردن کمال دانشگاهی و ارزش نهادن به آن و همچنین برای جلوگیری از رفتار عدم صداقت علمی تدوین کنند.
    کلیدواژگان: قوانین شرافت علمی، عدم صداقت علمی، کمال دانشگاهی، تقلب، دزدی ادبی
  • پروانه زینالی صومعه، علی اصغر پورعزت صفحه 31
    زمینه
    بروز رفتارهای غیر اخلاقی در سازمانها از مهمترین معضلات عصر فعلی است و بر ضرورت توسعه اخلاق تاکید می نماید. هرچه رفتارهای غیر اخلاقی کارکنان بیشتر می شوند، عملکرد سازمان بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته و تصویر بیرونی سازمان بیشتر مخدوش می-شوند و می توان ادعا نمود که حاکمیت ارزشهای اخلاقی بر سازمان و رعایت آنها از سوی کارکنان، تاثیر به سزایی بر موفقیت سازمانها دارد و منجر به نهادینه سازی ارزشهای اخلاقی در سازمانها می شود؛ ارزشهایی که روابط اثربخش کارکنان و سازمانها را تقویت می کنند.
    روش کار
    این پژوهش بر آن است که علاوه بر شناسایی رابطه فضای اخلاقی حاکم بر سازمان و رفتارهای ضد شهروندی سازمانی، با هدف ارتقای بلوغ اجتماعی و بلوغ روانی کارکنان، توسعه فضای اخلاقی سازمان، جهت دهی و ارائه خطوط راهنما جهت هدف گذاری مدیران به منظور تدوین راهبردهای حوزه منابع انسانی بر اساس الزامات اخلاقی و به تبع آن وضع معیارها و بازسازی فضای اخلاقی حاکم، به ارائه راهکارهایی جهت ارتقاء فضای اخلاقی محیط کار و کاهش رفتارهای ضد شهروندی سازمانی بپردازد. در این مقاله از روش پیمایشی استفاده شده و 100 نفر از مدیران پایه و میانی بانک رفاه کارگران به عنوان نمونه انتخاب شده اند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آنند که اولا میان ارتقاء فضای کلی اخلاقی حاکم بر سازمان و کاهش رفتارهای ضد شهروندی سازمانی، و ابعاد کاستی های فضای اخلاقی سازمان و گونه های رفتارهای ضد شهروندی سازمانی، رابطه ای معنادار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    تدوین اصول اخلاقی حاکم بر رفتار سازمانی که بر رفتارهای شغلی کارکنان موثر است، بایستی بیش از پیش به مثابه ابزار خودکنترلی و خودنظارتی مدنظر سازمانها قرار گیرد و نیز تدوین نظامنامه رفتار حرفه ای سازمانها که در آن معیارهای رفتارهای اخلاقی تشریح شده باشد و همچنین تقویت باورهای مذهبی، وجدان کاری، ترویج فرهنگ اخلاقی و نهادینه کردن اصول اخلاقی از طریق آموزش، باید وجهه همت سازمانها قرار گیرد. شناسایی ابعاد اخلاقی مورد پذیرش افراد هر سازمان، از یک سو حافظ بقا و بالندگی سازمان است و از سوی دیگر، راهنمای مدیران در امور مربوط به خط مشی گذاری درباره توسعه و بهبود منابع انسانی است.
    کلیدواژگان: فضای اخلاقی محیط کار، رفتارهای ضد شهروندی سازمانی، رفتارهای غیر اخلاقی کارکنان، توسعه اخلاق در سازمان
  • مجتبی براری*، بهران رنجبریان صفحه 41
    زمینه
    کارکنان بخش فروش بنگاه های تجاری نقش اصلی را در فروش و سودآوری بنگاه برعهده دارند و به همین دلیل فشار فراوانی برای بهبود عملکرد بر این دسته از کارکنان وارد است. در بعضی مواقع این فشارها موجب به کارگیری روش های نادرست و غیراخلاقی برای فروش بیشتر از جانب کارکنان می شود. این عمل نه تنها از لحاظ انسانی و اخلاقی ناپسند می باشد بلکه از دید سازمان نیز باید در نظر داشت که فروشندگان در واقع نمایندگان بنگاه محسوب می شوند و بیشترین تماس را با مشتری دارند. تصویر ذهنی مشتری از بنگاه می تواند متاثر از رفتار کارکنان آن باشد. در نتیجه تمایل مشتری برای حفظ یا قطع رابطه با سازمان متاثر از چگونگی تعامل کارکنان با مشتری خواهد بود. با توجه به اهمیت این مسئله، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ادراک مشتری از رعایت اخلاق در فروش بر اعتماد، تعهد، رضایت و وفاداری مشتری به شرکت می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش مشتریان یک شرکت فعال در بخش پوشاک مردانه می باشند. اندازه نمونه براساس یک مطالعه مقدماتی190 نفر تخمین زده شده است.
    یافته ها
    رعایت موازین اخلاقی در فروش تاثیر مثبت و معناداری بر چهار متغیر مستقل اعتماد، تعهد، رضایت و وفاداری مشتری به بنگاه داشته است. همچنین شاخصهای برازش حاکی از آن می باشد که داده به خوبی با الگوی برازش داشته اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان اذعان داشت که شرکتها برای ایجاد رابطه مثبت و بلندمدت با مشتری ناگزیر به رعایت مسائل اخلاقی در مبادلات خود با مشتری می باشند. همچنین رعایت اخلاق از سوی کارکنان فروش سازمان می تواند تاثیر مهمی بر ادراک مشتری نسبت به اخلاقی بودن فعالیت بنگاه و کیفیت رابطه مشتری با بنگاه داشته باشد.
    کلیدواژگان: اخلاق در فروش، رضایت مشتری، رابطه مشتری با سازمان، وفاداری مشتری به سازمان
  • طهمورث حسنقلی پور، محمود دهقان نیری*، سید مهدی میرمهدی صفحه 51
    زمینه
    این پژوهش با بررسی ادبیات مربوط به نگرش اخلاقی به کسب وکار و همچنین عوامل موثر بر آن، به شناسایی عوامل موثر بر نگرش اخلاقی دانشجویان مدیریت می پردازد.
    روش کار
    با توجه به ماهیت پژوهش، روش تحقیق حاضر توصیفی و از بعد نحوه گردآوری داده ها از نوع پیمایشی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده، بدین منظور نمونه ای شامل 320 نفر از جامعه محدود دانشجویان چهار دانشکده مدیریت استان تهران، مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزارهای آماری SPSS و لیزرل استفاده و از طریق آزمون هایی چون مقایسه میانگینها (T) و آزمون تحلیل واریانس و رگرسیون خطی و تحلیل معادلات ساختاری به تحلیل داده ها پرداخته شده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد جنسیت و محل رشد افراد (شهر یا روستا) بر نگرش اخلاقی ایشان به کسب وکار تاثیری ندارد، درحالی که نگرش مذهبی، سن و سطح تحصیلات (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی) و همچنین تجربه کاری پیشین بر نگرش اخلاقی دانشجویان مدیریت موثر است.
    نتیجه گیری
    این تحقیق فهم و شناخت موثری از نحوه نگرش اخلاقی دانشجویان مدیریت ایران و عوامل موثر بر این نحوه نگرش را فراهم ساخته است. می توان اشاره نمود که متغیرهای موثر شناخته شده چون تجربه کاری، نگرش مذهبی، سن و سطح تحصیلات از جمله موارد تحت کنترل برنامه ریزان کسب وکار کشور می باشد، تا بتوان بدین طریق آینده ای اخلاقی تر را در فضای کسب وکار کشور فراهم نمود.
    کلیدواژگان: اخلاق، سن، مذهب، جنسیت، کسب وکار و تحصیلات
  • امیرعباس یزدانی* صفحه 62
    زمینه
    سازمان های امروزی، جهت دستیابی کامل به اهداف، به نیروی انسانی توانمند و متعهد نیاز خواهند داشت. توانمندی و تخصص، طی فرآیند گزینش و آموزش، قابل دستیابی می باشند، اما تعهد و رعایت اخلاقیات در سازمان، نیازمند کار فرهنگی و در صورت لزوم، کنترل و معیارسازی فعالیتهای سازمانی است. تجربه نشان می دهد که مقوله اضافه کاری، بستری برای بروز رفتار خارج از اخلاق حرفه ای و سوء استفاده برخی پرسنل فراهم آورده است که در صورت عدم توجه و واکنش مناسب مدیریتی، نتایج نامطلوبی در پی خواهد داشت.
    روش کار
    پژوهش توصیفی – تحلیلی حاضر، ضمن مروری مستند بر ادبیاتی که در این رابطه ارائه شده، نتایج حاصل از مشاهدات در این رویکرد را، طی مطالعه موردی انجام شده در یک سازمان، تشریح و بررسی کرده تا جوانب مختلف موضوع را در یک مورد عملی آشکار سازد. این پژوهش تلفیقی از مطالعات و تجربیات عملی است.
    یافته ها
    جهت ارزیابی مشاغل از منظر اضافه کاری، الگویی ارائه گردید که بر مبنای آن هر شغل، فراخور ماهیت کاری و امکانات سازمانی قابل طبقه بندی می باشد در ادامه، واکنش مناسب مدیریتی برای هر یک از طبقات به منظور کنترل اضافه کاری غیرضروری تعیین شد.
    نتیجه گیری
    کنترل رفتار پرسنل در ساعات اضافه کار، به مدیریت بر عملکرد و فرهنگ سازی بر محور تعهد و اخلاق نیاز دارد. بر مبنای الگوی ارائه شده، می توان ضمن بهبود بهره وری برای فرد و سازمان، تعهد فرد نسبت به سازمان را افزایش داده و مانع از بروز رفتارهایی غیراخلاقی نظیر اضافه بیکاری شد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، اضافه کاری، اضافه بیکاری، تعهد سازمانی
  • فریبرز رحیم نیا، زهرا نیکخواه فرخانی* صفحه 71
    زمینه
    این پژوهش درصدد بوده است با معرفی مفاهیم نوینی چون جو اخلاقی سازمان و هویت سازمانی به بررسی رابطه میان این مفاهیم و نحوه تاثیرگذاری آنها بر تمایل به ترک خدمت فروشندگان بپردازد. از این رو مساله اصلی این پژوهش، نحوه تاثیرگذاری ابعاد چهارگانه جو اخلاقی سازمان بر هویت سازمانی و تمایل به ترک خدمت فروشندگان است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است. داده های مورد استفاده از 156نفر از فروشندگان یک شرکت فعال در عرصه تولید صنایع غذایی واقع در مشهد که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب گردیده اند با استفاده از ابزار پرسشنامه جمع آوری شده و الگوی علی پیشنهادی بر اساس فن الگوسازی معادلات ساختاری، موردآزمون قرار گرفته است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش گویای آن است که جو اخلاقی سازمان و ابعاد آن به صورت مثبت و معنی داری بر هویت سازمانی تاثیرگذار بوده و از آن طریق به صورت منفی بر تمایل به ترک خدمت کارکنان موثر هستند. همچنین یافته ها بیان می دارد که گرچه هنجارها و قوانین اخلاقی مصوب در سازمان به صورت مستقیم و غیر مستقیم (از طریق هویت سازمانی) بر تمایل به ترک خدمت کارکنان موثر است اما شدت این تاثیرگذاری این مولفه بر تمایل به ترک خدمت از طریق ارتقاء هویت سازمانی بیشتر است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، جو اخلاقی حاکم بر سازمان از طریق ارتقاء هویت سازمانی بر تمایل به ترک خدمت فروشندگان تاثیرگذار بوده و همچنین مدیران سازمان می توانند با بهره گیری از راهکارهای عملیاتی ارائه شده در این مقاله نسبت به ایجاد و بهبود جو اخلاقی سازمان و کاهش تمایل به ترک خدمت کارکنان اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: اخلاق، جو اخلاقی سازمان، هویت سازمانی، تمایل به ترک خدمت
  • رامین اکبری، لیلا تاجیک*، رضا غفارثمر، غلامرضا کیانی صفحه 82
    زمینه
    با وجود توجه روزافزون به جنبه های اخلاقی تدریس زبان دوم، تنشهای اخلاقی که معلمان با آن مواجه اند، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بدین منظور، هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه نوع و تعداد تنشهای اخلاقی که معلمان زبان انگلیسی با سابقه و کم سابقه، مرد و زن از آن رنج می برند است.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی است. با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی، چهل معلم انتخاب شدند. داده ها از طریق بازنگری فعالیتهای کلاسی و مصاحبه گروهی جمع آوری شدند و با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادکه تفاوت معناداری میان فراوانی تنشهای اخلاقی معلمین با سابقه و کم سابقه وجود دارد. از سوی دیگر متغیر جنسیت، تفاوت ناچیزی در فراوانی تنشهای مطرح شده توسط معلمان زن و مرد ایجاد کرده است. در ارتباط با نوع مشکلات اخلاقی، 7 مقوله استخراج شد. در این میان تنشهای مربوط به «قوانین و مقررات» کلاس با فراوانی بیشتری توسط کل معلمان مطرح شد.
    نتیجه گیری
    دریافتیم که متغیر سابقه تدریس تاحدی بر الگوی تنشهای اخلاقی که معلمان مختلف با آنها روبرو هستند تاثیرگذار است. برخلاف آن، جنسیت هیچگونه تفاوت معنی داری میان مقوله های مختلف تنشهای اخلاقی ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: اخلاقیات، تنشهای اخلاقی، معلمان زبان انگلیسی، جنسیت، سابقه تدریس
|
  • Jairan Khansari*, Fereshteh Ahangari Page 1
    Background
    Talking about ethics, particularly editorial ethics, in a circumstance that human being gradually steep in electronic virtual space is not only a vital necessity to life but also an indispensible definition that lies within life. People can acquire the necessary respect when the morality and ethics are followed and organized. At first, this paper introduces the definitions of moral principles and the then presents the material in international principles of professional ethics of publishing, editing, editor and editorial ethics and its principles and responsibility of editor as a manager.
    Methods
    The study based on library research with search in databases.
    Conclusion
    after reviewing editorial ethics of different dimensions, with refer to editor as editor responsible for policy maker; we can conclude that the decision making in the editorial area is not realistic without paying attention to ethics and social responsibility. As a result, the future of the editorial ethics depends on ethics leadership profession and in academies should focus on calling individuals to excellence. By presenting the importance of high ethical standards, teaching the personal integrity, we summon current and future editors to his or her nobility. This article, with comprehensive review of editorial obligations and his judgment and creativity about his future performance as a manager and planner, has been provided the framework. In addition it has been presented an instruction to confirm or denyholograph.
    Keywords: Editorial ethics, Moral principles, Editorial responsibilities, Editorial board
  • A. Motallebifard, A. Navehebrahim, F. Mohsen Zadeh Page 9
    Background
    The present study has considered the ethical characteristics of teaching from the perspectives of postgraduate students.
    Methods
    The research has utilized a qualitative approach and has benefited semi-structured interview. Population for the study included all postgraduate students studying at TMU in 2011. A number of 32 students were selected through snowball purposed sampling method for interview purpose. Content analysis was used to analyze data collected from interviews. Open coding as well as selective coding was used to categorize the data.
    Results
    The results revealed that teaching under ethical principles should consider 8 components: efficiency in teaching methods, efficiency in providing subject matter,professional interaction, professional development of students, respect for colleagues, open discussions, respect for the classroom environment, adequate evaluation.
    Conclusion
    He results of this research are more or less in harmony with that of Moray and his colleagues in terms of seven variables. However, in the present research, respect with the institution and secret keeping were not observed and respect with classroom was added to the previous research conducted by Moray.
    Keywords: postgraduate students, professional ethics, qualitative research: teaching ethics
  • M.A. Amiri *, A. Khamesan, M. Ayati Page 17
    Background
    Many reputable universities around the world have imposed laws to prevent academic dishonesty. However, in the higher education system of Iran has not yet developed a comprehensive legislation to prevent the lack of scientific integrity. This study compared the academic honor codes of selected American, British and Iranian universities to pave the way for preparing an honor code system for Iranian higher education system.
    Method
    The research method was descriptive- comparative. The research population was all American, British and Iranian universities. Four universities were selected from each country as research sample. The data were compared based on two main components of academic honor codes (goals of academic honour codes and examples of academic dishonesty). The differences and similarities of two main categories were identified in the selected universities.The data were analyzed using George Bredy's method.
    Results
    The results showed the main importance of the honor code legislations is the promotion of the scientific integrity. The results also showed cheating, plagiarism, collusion, forgery or falsification of data, multiple submission and facilitation of academic dishonesty are the main real instances of the rules of the honor codes.
    Conclusion
    The first step for preventing academic dishonesty and internalizing academic integrity in universities, we should develop an academic hounr code system. Therefore, Iranian universities should have specific laws and policies to institutionalize academic integrity, to value it in academic society and also to prevent the behavior of academic dishonesty.
    Keywords: Academic Honor Codes, Academic Dishonesty, Academic Integrity, Cheating, Plagiarism
  • P. Zeynali Someh, Aa. Pourezzat Page 31
    Background
    Unethical behaviors in organizations are among the most important difficulties of the present age which emphasize the necessity of developing ethical issues. The more unethical behaviors are shown on the part of personnel, the more organization performance in affects and its external image is altered. It can be claimed that dominance of ethical values on the organization and observing them by the personnel have significant effect on the success of organizations and lead to the institutionalization of ethical values in the organization which enhance the effective relations of personnel and organization.
    Methods
    the present study, besides identification of the ethical climate dominating organizations and organizational anti-citizenship behaviors, intends to propose suggestions for promoting ethical climate of the work environment and reducing organizational anticitizenship behaviors aiming at promoting social and mental maturity of personnel,developing ethical climate of the organization, directing manager's policies for human resources on the basis of ethical requirements, and developing criteria as well as reconstructing dominant ethical climate. Survey method has been used in this study and 100top and middle managers of Refah Kargaran Bank constituted its participants.
    Results
    The findings of this study reveal that first, there is a significant relationship between promotion of general ethical climate in the organization and reduction of organizational anticitizenship behaviors; second, there is a significant relationship between the aspects of the defects of ethical climate in the organization and types of organizational anti-citizenship behaviors.
    Conclusion
    Development of ethical issues dominating the organization which affect professional behaviors of the personnel must be considered as a self-control and selfsupervision instrument in the organizations. Further, development of the constitution of professional behavior in which criteria of ethical behaviors are explained, enhancement of religious beliefs, work conscience, promotion of ethical culture, and institutionalization of ethical issues through education must be the focus of organizations. Identifying ethical dimensions accepted by the personnel of every organization guarantees the survival and growth of the organization on the one hand, and directs managers in making policies on development and improvement of human resources, on the other.
    Keywords: Anti, citizenship behaviors, Ethical climate, Organizational ethics, Unethical behavior, Work environment
  • M. Barari*, B. Ranjbarian Page 41
    Background
    Sales employees of companies undertake the major responsibility for company’s sales and profitability. As a result, they are under pressure to promote their performance which, in some cases, causes to resort to some improper and unethical methods for more sales. Even though this behavior is morally unacceptable; from organizational perspective, salespersons are in fact the company’s representatives which having the most contact with customers. The customer's perceived image of the company, and thereafter their tendency to maintain or stop the relation with company will be formed depending on how the salespersons interact with customers.
    Methods
    This study is a descriptive study was conducted through a survey. The statistical population of the study is customers of a selected men's clothing company. The sample size estimated to be 190.
    Results
    The ethical sales have a significant and positive influence on the four independent variables of study namely: trust, commitment, satisfaction and customer loyalty. The fitting indicators suggest that data have been fitted well with the model.
    Conclusion
    According to the research findings it can be claimed that in order to generate a quality and long-term relationships with customers, companies compelled to observe the ethical issues in their transaction with customers. Also, the findings indicate that ethical sale have significant impact on customer perception towards company's business and also on quality of organization relationship with customer.
    Keywords: Ethical sale, Customer satisfaction, Customer relationship with organization, Customer loyalty
  • T. Hasan.Gholipour, M. Dehghan Nayeri*, S.M. Mirmehdi Page 51
    Background
    This research aims to define the affecting factors on ethical attitudes to business through reviewing the literature and survey it within business students in Iran.
    Methods
    This is a survey research, which used questionnaire as a tool for information gathering within 4 business schools in Tehran, and a sample of 320 business students. The gathered data are analyzed by using SPSS and Lisrel software. Results are prepared by deploying some statistical tests like t-test and ANOVA and Structural Equation Modeling.Resutls: Findings depicted that sex and place of living (birth and growth) do not have any effect on the ethical attitudes of students to business but age, education and work experience effects, are significant.
    Conclusion
    This paper tries to introduce the ethical attitude to business and it’s affecting factors as well, which help us to manage it better as one of the most important issues in the ethical research fields. Then ATBEQ is proposed as a model of measuring ethical attitudes to business and modified through CFA in order to be customized to this research context.
    Keywords: Age, Business, Education, Ethics, Gender, Religion
  • A. A. Yazdani* Page 62
    Background
    Today's Organizations, even by having clear goals & efficient structures, need powerful & committed man-power to reach their objectives completely. Capability and specialty are matters which are achievable through the process of selection and training, but the subjects of commitment and moralities in organizations require cultural activities and if necessary, controlling and standardization of organization activities becomes essential. Experience shows that the subject of overtime, despite its agreed time periods and the related work activities, has created an opportunity for misuse and non-professional behaviors by some personnel and if management dont pay attention to this problem by showing a suitable reaction it, undesirable effects might result
    Methods
    the present descriptive-analysis article, described and reviewed the results obtained from a case study while documentary reviewing the subject matter documentarily by using the related literatures in order to show the different aspects of the problem in a practical case. The present research is a combination of practical studies and experiences.
    Results
    Based on the experiences and studies regarding the subject, a model was determined for assessing different jobs based on which each job will be categorized considering its nature and the organizational facilities and in addition for each category a suitable managerial reaction was determined in order to control unnecessary overtime periods.
    Conclusion
    Work during overtime periods is an agreement for performing organizational activities, but controlling the personnel's behavior during these hours, requires managing their operations and culture creation on commitment and moralities basis consequently, according to the presented pattern, we can increase the individual's commitment toward the organization and prevent immoral behaviors, such as idle hours while improving the productivity for the individuals and the organization.
    Keywords: Organizational commitment, Overtime hours, Professional ethics, Unnecessary overtime
  • F.Rahimnia, Z. Nikkhah Farkhani* Page 71
    Background
    This study seeks to investigate the relationship between new concepts of organizational ethical climate as well as organizational identity on employee's turnover for their purpose the impact of four dimensions of organizational ethical climate on firm's identity and employee's intentions to leave were studied.
    Methods
    Based on the objectives of the survey research and its nature of applied and descriptive data were collected from 156 randomly selected salespersons of a food manufacturing firm in the city of Mashhad. Structure equation modeling was utilized to analyze research data and validate conceptual model.
    Results
    The results indicated that the organizational ethical climate and relevant dimensions have a positive and significant impact on organizational identity and a negative impact on employee's turnover. It was also noticed that while ethical norms directly and indirectly (through organizational identity) affects intention to leave, such impact appears to be higher through promotion of organizational identity.
    Conclusion
    according to the finding of our research, predominant organizational ethical climate is related to employee's turnover, through organizational identity promotion. The outcome provides managers with practical suggestions to improve organizational ethical climate which in turn may lead to an improved rate of turnover.
    Keywords: Ethic, Organizational ethical climate, Organizational identity, Turnover intentions
  • R. Akbari, L. Tajik* Page 82
    Background
    Despite the fact that increasing attention is being paid to moral aspects of second language classrooms, moral dilemmas teachers face has attracted less attention. For this reason, the present study aims to investigate and compare likely differences between the type and frequencies of moral dilemmas which experienced and less experienced, male and female teachers encounter.
    Methods
    Research method is descriptive survey. Using non-probability sampling technique,the researchers selected forty teachers. Data were collected through the use of stimulated recall and focus group interviews and were analyzed using content analysis.
    Results
    The analysis of the data showed that there is a significant difference in the number of moral dilemmas experienced and less experienced teachers recalled; on the other hand, teachers’ gender made only a slight difference in the number of moral dilemmas males and females reported. As to the type of moral dilemmas, seven moral categories were extracted with Rules and Regulations being the most frequently recalled category.
    Conclusion
    We found that experience somewhat affects the pattern of moral dilemmas teachers faced in different groups. Gender, however, dont result in significant changes in the pattern of moral dilemmas male and females encountered.
    Keywords: Morality, Moral dilemmas, English teachers, Gender, Experience